Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Als je nog niet zoveel ervaring met online daten hebt, dan is het verstandig om even onze tips te lezen voor veilig online daten.

  • Deel niet snel en te veel persoonlijke informatie of gegevens
  • Vertrouw op je gevoel en gebruik je verstand
  • Deel geen financiële informatie en maak nooit geld over
  • Laat je niet weglokken uit onze beschermde omgeving van AlleenstaandeOuders.com

Lees meer over veilig daten

Met een Premium Abonnement krijg je toegang tot alle functies op AlleenstaandeOuders.com. Zo vergroot je je kans op het vinden van een leuke match. Je krijgt inzicht in wie jou leuk vindt, met wie je een match bent en je kan onbeperkt berichten sturen en ontvangen. Als je een abonnement bij AlleenstaandeOuders.com afsluit verschijnt op jouw profiel de Premium Badge.

Premium Badge:

Log in op je account en ga naar je profiel . Klik rechtsboven op . Bij jouw profielfoto staat , klik hierop om een nieuwe foto te uploaden.

Zodra je je hebt ingeschreven ontvang je van ons een e-mail met daarin een activatielink. Klik op de link om je account te valideren en je inschrijving te voltooien. Je kan nu inloggen op je account.

Log in op je account en ga naar je profiel . Klik op bij de verschillende onderdelen op je profiel om deze te wijzigen.

Log in op je account en klik rechtsboven op . Ga vervolgens naar Account instellingen en klik op bij Account verwijderen. Vul je gegevens in om je account te verwijderen. *

* Als je nog een abonnement hebt lopen en je account voortijdig wilt verwijderen dan wordt deze gedeactiveerd. Je bent dan niet meer zichtbaar voor leden en je kan geen gebruik meer maken van de website. Je betaalt de kosten voor de tijd dat het abonnement nog loopt. Zodra je abonnement is opgezegd en/of verlopen is, wordt je account verwijderd.

Klik bij inloggen op wachtwoord vergeten en geef je e-mailadres op. Als je e-mailadres bij ons bekend is, ontvang je een bericht om je wachtwoord te wijzigen.
Heb je geen e-mail van ons ontvangen? Kijk dan in je mailbox bij je folder Ongewenst of Spam. *

* Om e-mails van AlleenstaandeOuders.com goed te ontvangen, markeer je ons e-mailadres als gewenst/veilig of voeg je ons e-mailadres aan je contactpersonen toe.

De beheerders van AlleenstaandeOuders.com hebben toegang tot de inhoud van alle profielen en bepalen naar eigen inzicht of er sprake is van misbruik. Mocht er sprake van misbruik zijn, dan wordt het profiel verwijderd.

Onder misbruik wordt verstaan, maar is niet beperkt tot:
Beledigende taal/beeldmateriaal van welke aard dan ook, met inbegrip van vulgariteit, racisme, discriminatie, illegale activiteiten, etc. Ongeoorloofd gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal of handelsmerken. Zakelijke of politieke advertenties of verzoeken. Andere informatie of materialen die we beoordelen als onbehoorlijk. De leden van AlleenstaandeOuders.com kunnen te allen tijde een profiel rapporteren of blokkeren, waarna de beheerders van AlleenstaandeOuders.com gepaste stappen ondernemen ten behoeve van de veiligheid van het platform evenals haar leden. Lees meer in de Algemene voorwaarden.

Mocht een lid zich niet houden aan de richtlijnen en gedragsregels van AlleenstaandeOuders.com, dan kan je deze blokkeren.
Dit doe je door linksboven op een profiel op te klikken en vervolgens op blokkeer. Jouw profiel zal niet meer zichtbaar zijn voor degene die jij hebt geblokkeerd. Ook kan hij/zij op geen enkele manier meer contact met jou opnemen.

Wil je ons laten weten dat een lid zich misdraagt, dan is het belangrijk dat je dit rapporteert, wij kunnen dan gepaste stappen ondernemen. Wij willen onze leden een veilige date omgeving bieden en behouden ons het recht om profielen en/of leden te verwijderen die zich niet houden aan onze richtlijnen en gedragsregels.

Mocht een lid zich niet houden aan de richtlijnen en gedragsregels van AlleenstaandeOuders.com, dan kan deze gerapporteerd worden. Dit doe je door linksboven op een profiel op te klikken en vervolgens op rapporteer. Wij willen onze leden een veilige date omgeving bieden en behouden ons het recht om profielen en/of leden te verwijderen die zich niet houden aan onze richtlijnen en gedragsregels.

Je e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord zijn geheel vertrouwelijk. Voor meer informatie, zie onze privacy voorwaarden. De beheerders van AlleenstaandOuders.com dragen zorg voor een veilige online date omgeving door alle profielen handmatig te controleren. Profielen die volledig zijn ingevuld en goedgekeurd, zijn te herkennen aan een Approved Badge. Mocht je toch een profiel tegenkomen waar je geen goed gevoel bij hebt, dan kan je er melding van maken door deze rapporteren.

Als je berichten wil versturen en lezen heb je een Premium Abonnement nodig. Op AlleenstaandeOuders.com kan je via onze chat veilig gesprekken voeren zonder dat je meteen je telefoonnummer hoeft uit te wisselen.

Met een Premium Abonnement van 1, 3 of 6 maanden, krijg je toegang tot alle functies op AlleenstaandeOuders.com. Zo vergroot je je kans op het vinden van een leuke match. Je krijgt inzicht in wie jou leuk vindt, met wie je een match bent en je kan onbeperkt berichten sturen en ontvangen. Als je een abonnement bij AlleenstaandeOuders.com afsluit verschijnt op jouw profiel de Premium Badge.

Premium Badge:

Prijzen van onze abonnementen:
Premium Abonnement 1 maand voor 24,99 p/m*
Premium Abonnement 3 maanden voor 12,99 p/m*
Premium Abonnement 6 maanden voor 9,99 p/m*

* De kosten voor je abonnement zijn in totaal voor:

1 maand: € 24,99
3 maanden: € 38,97
6 maanden: € 59,94

Alle prijzen zijn inclusief btw.
Je abonnement zal maandelijks in rekening worden gebracht.
Aan het eind van de looptijd zal je abonnement automatisch maandelijks worden verlengd met één maand opzegtermijn. Deze automatische verlenging kun je op elk moment stopzetten op de pagina “Account settings”.
Neem je een maandabonnement af, dan wordt deze met € 24,99 verlengd. Bij een drie maanden abonnement wordt dit € 12,99 per maand en bij een zes maanden abonnement € 9,99 per maand.
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de aankoop te herroepen. Deze termijn gaat in op de dag dat je het betaalde abonnement hebt gekocht. Heb je tijdens de herroepingstermijn gebruik gemaakt van de dienst, dan behouden wij ons het recht voor om voor dit gebruik een redelijke vergoeding te rekenen. Voor meer informatie, klik hier voor onze algemene voorwaarden.

Al onze betalingen lopen via de veilige betaalomgeving van Mollie Payments. Hiermee voldoen we aan alle richtlijnen voor de veiligheid van internetbetalingen die zijn opgesteld door de Europese Bankautoriteit.

Leden die hun profiel voor 100% hebben ingevuld en zijn goedgekeurd door de beheerders van AlleenstaandeOuders.com ontvangen een Approved Badge. De Approved Badge is te zien op jouw profiel. Leden kunnen zo ook van elkaar zien welke profielen volledig zijn en goedgekeurd zijn.

Approved Badge:

Log in op je account en klik rechtsboven op . Ga vervolgens naar Account instellingen en klik op bij Abonnement.
Je ziet een overzicht van je abonnementsgegevens. Klik onderin op ‘abonnement opzeggen’ om de automatische verlenging stop te zetten. Zodra de looptijd van je abonnement is afgelopen, zal deze niet automatisch worden verlengd en heb je geen toegang meer tot alle functies van AlleenstaandeOuders.com.

Log in op je account en klik rechtsboven op . Ga vervolgens naar Account instellingen en klik op bij Notificaties.
Je kan nu aangeven of je e-mails en/of push meldingen wil ontvangen*. Let op, als je notificaties uitschakelt dan krijg je geen meldingen meer over je likes, matches en berichten. E-mails en meldingen over je account (abonnement, verwijdering etc.) ontvang je nog wel.

* Push notificaties worden nog niet ondersteund door IOS.

Als je de vraag beantwoordt dan is deze zichtbaar op jouw profiel. Wil je de vraag niet beantwoorden, klik dan op . Heb je een antwoord gegeven op een vraag en wil je deze wijzigen? Ga dan naar je profiel, zoek bij vragen naar het antwoord dat je wil wijzigen en klik op ‘wijzig’. Mocht je zelf een vraag willen kiezen om te beantwoorden, dan kan dit op je profiel bij ‘VRAGEN’.

  • Gratis inschrijven
  • Een volledig profiel invullen
  • Gelimiteerd aantal swipes per dag in de Matchmaker
  • 3 standaard berichten per week
  • Overzicht van jouw likes
  • Vragen stellen aan andere leden

In de chat kan je foto’s versturen. De toegestane bestandsformaten zijn: jpg, jpeg en png. Je foto mag niet groter zijn dan 5MB.

Mocht je in een gesprek merken dat iemand zich niet houdt aan de richtlijnen of gedragsregels van AlleenstaandeOuders.com dan heb je de mogelijkheid om diegene te blokkeren. Hij/zij kan dan op geen enkele manier meer contact met jou opnemen. Ga in het gesprek rechts bovenaan naar en klik op blokkeer. Jouw profiel zal niet meer zichtbaar zijn voor degene die jij hebt geblokkeerd.

Mocht je in een gesprek merken dat iemand zich niet houdt aan de richtlijnen of gedragsregels van AlleenstaandeOuders.com dan heb je de mogelijkheid om diegene te rapporteren. Hij/zij kan dan op geen enkele manier meer contact met jou opnemen. Ga in het gesprek rechts bovenaan naar en klik op rapporteer. Jouw profiel zal niet meer zichtbaar zijn voor degene die jij hebt gerapporteerd.

We hebben een PWA (Progressive Web App) die te downloaden is via je browser en niet via een store. De app van AlleenstaandeoOuders.com is geschikt op mobiel voor Android en IOS gebruikers en via je desktop op Windows en macOS en browsers Chrome, Edge, Safari en Firefox.

Voor de beste ervaring met AlleenstaandeOuders.com installeer je de app gratis via je browser op je telefoon. Als je inlogt op de website krijg je een melding om de app te installeren of je gaat in het menu naar Installeer App.
Wil je realtime op de hoogte blijven van je likes, matches en berichten? Log dan in op je account, klik rechtsbovenaan op , ga naar Account instellingen, Notificaties en zet je push notificaties aan.

De beheerders van AlleenstaandeOuders.com hebben toegang tot de inhoud van alle profielen en bepalen naar eigen inzicht of er sprake is van misbruik. Mocht er sprake van misbruik zijn, dan wordt het profiel verwijderd.

Onder misbruik wordt verstaan, maar is niet beperkt tot:
Beledigende taal/beeldmateriaal van welke aard dan ook, met inbegrip van vulgariteit, racisme, discriminatie, illegale activiteiten, etc. Ongeoorloofd gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal of handelsmerken. Zakelijke of politieke advertenties of verzoeken. Andere informatie of materialen die we beoordelen als onbehoorlijk. De leden van AlleenstaandeOuders.com kunnen te allen tijde een profiel rapporteren of blokkeren, waarna de beheerders van AlleenstaandeOuders.com gepaste stappen ondernemen ten behoeve van de veiligheid van het platform evenals haar leden. Lees meer in de Algemene voorwaarden.

Bij je inschrijving sturen wij je een e-mail met een bevestigingslink om je inschrijving te voltooien. Zodra je je e-mailadres hebt bevestigd, heb je toegang tot de website.

Heb je geen mail ontvangen of is de bevestigingslink verlopen? Kijk dan in je spam of vraag een nieuwe bevestigingslink aan zodra je bent ingelogd.

Waarschijnlijk missen wij nog belangrijke gegevens van je die nodig zijn om een leuke match voor je te vinden. Als je profiel compleet is, wek je sneller iemands interesse. Er is dan genoeg te zien of te lezen om een beetje een indruk van jou te krijgen en wellicht een gesprek te starten.

Waarschijnlijk had je nog geen goede profielfoto geüpload of is deze afgekeurd door onze Admin. Bij het uploaden van een profielfoto is het belangrijk dat het een scherpe foto is waar je goed op staat. Een goede profielfoto van jezelf is het visitekaartje van jouw profiel.

Jouw profielfoto is afgekeurd door onze Admin omdat deze niet voldoet aan de richtlijnen van AlleenstaandeOuders.com. Bij het uploaden van een profielfoto is het belangrijk dat het een scherpe foto is waar je goed op staat. En zeg nou zelf, reageer jij op een profiel waarvan de inhoud vaag is? Om de kwaliteit van onze website te waarborgen, wordt de content van onze website handmatig gecontroleerd door een Admin.

Een profielfoto die niet voldoet aan de voorwaarden wordt door een Admin afgekeurd, maar kan altijd door onze leden vervangen worden met een profielfoto die wel volstaat. Na het wijzigen van je profielfoto, wordt deze gekeurd door een Admin.

Jouw over mij is afgekeurd door onze Admin omdat deze niet voldoet aan de richtlijnen van AlleenstaandeOuders.com. Bij het invullen van je over mij is het belangrijk dat je kort iets over jezelf vertelt. Denk hierbij aan leuke weetjes die jou uniek maken of vertel over je interesses.

Heb je wat meer hulp nodig? Gebruik dan onze AI assistent die je bij het over mij invulveld ziet. Een serieus en volledig ingevuld profiel heeft meer kans op leuk contact. Om de kwaliteit van onze website te waarborgen, wordt de content van onze website handmatig gecontroleerd door een Admin.

Een over mij die niet voldoet aan de voorwaarden wordt door een Admin afgekeurd maar kan altijd door het lid vervangen worden met een tekst die wel volstaat. Na het wijzigen van je over mij, wordt deze gekeurd door een Admin.

Jouw foto(‘s) in je fotoalbum zijn afgekeurd en verwijderd door onze Admin omdat deze niet voldoen aan de richtlijnen van AlleenstaandeOuders.com. Om de kwaliteit van onze website te waarborgen, wordt de content van onze website handmatig gecontroleerd door een Admin.

Foto’s in een fotoalbum die niet voldoen aan de voorwaarden worden door een Admin afgekeurd en verwijderd. Leden kunnen altijd nieuwe foto's uploaden die wel volstaan. Na het uploaden van foto’s in je fotoalbum, worden deze gekeurd door een Admin.

Als je een Premium abonnement hebt, dan kan je een like ongedaan maken. Hiervoor klik je onder in het menu op Likes, ga naar het profiel waarbij je de like wil weghalen en klik op unlike.

Schrijf je gratis in
Minimaal 1 hoofdletter Minimaal 1 kleine letter Minimaal 1 cijfer
Minimaal 1 speciaal karakter Minimaal 8 tekens lang
De algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing.